Ulje od Kukuruznih klica Uvita 500ml

490 RSD

Ulje kukuruznih klica blagotvorno deluje na nervni sistem, poboljšava međućelijsku razmenu, pospešuje rad polnih žlezda.

Nema na zalihama

Ulje od Kukuruznih klica 500ml

Ulje od kukuruznih klica pozitivno deluje na regeneraciju kože, blagotvorno deluje na nervni sistem, poboljšava međućelijsku razmenu, pospešuje rad polnih žlezda.

Prirodno čisto nerafinisano ulje. Dobija se iz klica kukuruza, tamnocrvene je boje i svojstvenog mirisa. Klice su bogate je polinezasićenim masnim kiselinama (ukupno 83%). Najzastupljenija je linolna (54%) i oleinska masna kiselina.

Te nezasićene masne kiseline kojima su bogata, neophodne su svakodnevno našem organizmu, jer sam ne može da ih proizvodi. Dnevne potrebe su 1-2 kašičice. Pored ovog vitamina, ulje kukuruznih klica sadrži i vitamin B, A i D, K, fosfor, cink, gvožđe, kalcijum, selen i kalijum kao i esencijalne masne kiseline.

Sprečava oštećenja kože izazvana negativnim spoljnim uticajima, stimuliše proizvodnju kolagena, omekšava kožu i daje joj potrebnu vlažnost.

Ono efikasno usporava proces starenja i smanjuje vidljivost bora. Zahvaljujući ovom ulju ten će postati ujednačen, koža glatka i elastična, ali to nije sve. Pomaže i kod složenijih poremećaja kao što su ekcem, dermatitis i psorijaza, kao i povreda poput opekotina i dubinskih rana.

Sadrži karotin – provitamin A, ali i vitamin D, zbog čega je ovo ulje odlična višestruka zaštita od štetnog dejstva sunčevih zraka. Samo par kapi ulja nežno ali efikasno čisti lice, uklanja višak sebuma a pritom ne zapušava pore. Ali ulje kukuruznih klica se ne mora samo nanositi na kožu.

Odlično je i za kosu, naročito suvu i sklonu krzanju, a može se i piti.

Bogato linolnom kiselinom i vitaminom E. Koristi se u proizvodima za zaštitu od sunca i negu dečje kože. Bogato tokoferolom – vitaminom E i visoke je kalorične vrednosti.

Dodatnim postupcima i u kombinaciji sa drugim biljnim masnoćama, dobijaju se vrlo kvalitetne čvrste masnoće tipa margarina. Ovo je ulje stabilnije od drugih jestivih ulja jer ne sadrži linoleinsku kiselinu, a sadrži dosta vitamina E (tokoferola) koji doprinosi stabilnosti ulja.

Pakovanje 500ml Uvita

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top