Vincini tamne kore 700g
Vincini tamne kore su idealne za pravljenje voćnih torti. Jako su mekane i sočne kao da ste ih sad ispekli.
Napravite samo neki lagani fil po vašoj želji i imate gotovu tortu očas posla. Kore su veoma mekane pa se se nemoraju se natapati sokom. U pakovanju su 3 kore razdvojene foliom.
Ako namate recept možete isprobati naš!
Recept za fil:
Sastojci:
- 1 pakovanje tamnih kora
- 750 ml mleka
- 2 pudinga od vanile
- 100 gr maslaca
- 10 kašika šećera
- 200 ml slatke pavlake
- po želji dodajte voće
Priprema:
Pomešati puding i šećer sa malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti na vatru. Puding dobro izmešati pa pre nego što mleko počne da vri zakuvati smesu, smanjiti vatru i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre, dodati maslac i mešati da se sjedini. Zatim sipati slatku pavlaku ( ne mutimo je ) i opet sve mešati da se sjedini. U kalup staviti koru ( ako nemate neka vam posluži okrugla plastika u kojoj su kore stajale ali stavite kesu na dno ), preko kore staviti trećinu fila ( ne čekamo da se hladi već odmah ), druga kora, fil, treća kora, fil i hladjenje.
Ako stavljate u kalup onda ne stavljate gornji sloj fila već kada se torta ohladi. Taj fil će se stegnuti ali ga onda umutite mikserom da otpusti pa okrenite tortu na tacnu i nafilujte tortu.
Dekoracija po želji
U fil možete na kraju da dodati mlevene orahe, lešnike ili badem. Možete rendanu čokoladu ili da namazete tanak sloj fila, koji je topao, i dok ga razvučete biće mlak pa poslažete bananice ili jafa keks i neće se otopiti, pa preko opet tanak sloj fila. Kombinacije su stvarno razne, čak i voće.
Prijatno 🍰.
Sastav:
pšenično brašno, šećer, jaja u prahu, glukozni sirup, pšenični skrob, sojino brašno, surutka u prahu, emulgatori (mono i digliceridi masnih kiselina, poliglicerol estri masnih kiselina, sojin lecitin), sredstvo za dizanje testa ( natrijum pirofosfat, natrijum hidrogenkarbonat), kuhinjska so, konzervans ( kalijum sorbat), aroma vanile.
Pakovanje 700g 3/1 Vincinii
Zemlja porekla: Makedonija
Cena se ažurira redovno