Organski sirovi kakao prah 150g Vegana

399 RSD

Organski sirovi kakao se predstavlja kao najbolji na svetu po svojim nutritivnim svojstvima, kao i po svom načinu proizvodnje koja se strogo kontroliše u svim fazama.

Organski sirovi kakao prah 150g

Organski sirovi kakao se predstavlja kao najbolji na svetu po svojim nutritivnim svojstvima, kao i po svom načinu proizvodnje koja se strogo kontroliše u svim fazama.

Zbog svog sastava bogatog mineralima (posebno magnezijumom), kakao pomaže i u borbi protiv stresa. Magnezijum je odgovoran za više od 300 procesa u organizmu – od varenja, do rada srca i mozga. Sadrži i katehine, polifenole za koje se veruje da štite od srčanih oboljenja, karcinoma, ali i niza drugih bolesti.

Nadalje, izvrstan je izvor gvožđa, hroma, mangana, cinka i vitamina C. U 28 grama nalazi se čak 314 % dnevne preporučene količine gvožđa. Podstiče mozak na stvaranje endorfina i čuva kardiovaskularni sistem.

Poznat je kao biljka koja čuva organizam od slobodnih radikala, smanjuje stres i depresiju, štiti od bolesti srca i krvnih sudova kao i od mnogih vrsta kancera. U njemu se nalaze i hormoni sreće – serotonin i dopamine. Kakao i čokolada su korisni za aktivan mentalni ili fizički rad i mnogi ih nazivaju odličnim antidepresivima.

Ako jutro započnete šoljicom toplog kakaa, ovo piće će povećati energiju u vašem organizmu. Smanjuje stres i depresiju. Ipak, ako pijete uveče, on će ukloniti sve simptome stresa i umora.

On stimuliše i lučenje dopamina i serotonina koji podižu nivo raspoloženja, zbog čega ljudi skloni depresiji tamane ogromne količine čokolade. Naučno je utvrdjeno da sirov kakao ima pozitivne efekte na čitav spektar kardiovaskularnih problema.

Studije iznova i iznova pokazuju da može da izbalansira krvni pritisak i da smanji nivo holesterola u krvi.

Flavanoidi i procijanidini kojima obiluje zrno kakaa dokazano sprečava oksidaciju LDL lipoproteina i drugih lipida, a oksidacija ovih molekula se danas smatra jednim od glavnih uzroka ateroskleroze .

Pokazani su i mnogi drugi pozitivni efekti na normalno funkcionisanje krvnih sudova i poboljšanje endotelne disfunkcije.

Lekovito dejstvo:

  • Štiti organizam od uticaja slobodnih radikala
  • Usporava proces starenja
  • Umanjuje simptome stresa i depresije
  • Odličan je za prevenciju raka
  • Izuzetno je bogat nivo gvožđa
  • Reguliše nivo šećera u krvi
  • Reguliše nivo krvnog pritiska
  • Smanjuje opasnost od moždanog i srčanog udara

Preporučena količina:

Preporučuje se unos do 20g dnevno, počevši sa 1 kafenom kašičicom (oko 5g).

Upotreba:

Dodati kafenu kašičicu slatkišima, šejkovima, desertima, raznim napicima.

Proizvod ne sadrži:

Veštačke boje, konzervanse, aditive, zaslađivače, gluten.

Pakovanje 150g Vegana

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top