Vitaminizirani pirinač 1kg

240 RSD

Vitaminizirani Pirinač: Nutritivna Riznica za Vašu Ishranu

Vitaminizirani Pirinač: Nutritivna Riznica za Vašu Ishranu

Vitaminizirani pirinač je izuzetno bogat mineralima, posebno fosforom i kalijumom, te sadrži i Mg, Ca, Mn, Fe, Cu, Zn i druge esencijalne minerale. Što se tiče vitamina, ističe se visok sadržaj vitamina E, kao i svih vitamina B kompleksa.

Poreklo i Raznolikost Sorti

Pirinač je jedna od najstarijih žitarica i široko je popularan širom sveta. Njegov zavičaj smatra se dolina reke Jangce u Kini, gde se koristio još pre 6.000 godina. Danas, Azija proizvodi čak 94% svetske potrošnje pirinča, uzgajajući ga na karakterističnim poplavljenim parcelama poznatim kao pirinčana polja. Postoji mnoštvo različitih sorti pirinča, a klasifikuju se prema različitim kriterijumima kao što su vrsta zrna, boja i način obrade.

Raznovrsne Primene u Kulinarstvu

Vitaminizirani pirinač je izuzetno svestrana namirnica koja se može koristiti u mnogim jelima. Od tradicionalnih azijskih specijaliteta do modernih internacionalnih kuhinja, pirinač se često koristi kao osnovni sastojak u brojnim jelima. Njegova raznolikost sorti omogućava prilagođavanje različitim kulinarskim potrebama i preferencijama.

Način pripreme:

Sprema se kao i klasičan pirinač. Zrna se ne slepljuju već ostaju rastresita. Posebno pogodan za rižoto, suši, garnirane priloge.

Pakovanje 1kg rf

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top