Čaj od Pasuljevine 100g
Čaj od pasuljevine (Phaseoli l.), koji snižava i nivo šećera u krvi. Ono što je možda važno naglasiti je da pasuljevina od belog pasulja čučavca, ima najviše sastojaka koji snižavaju šećer u krvi.
Pored pasuljevine, boranija i druge mahunarke imaju slična svojstva, pa bi trebalo da ih koriste u svakodnevnoj ishrani osobe sa poremećenim metabolizmom masti i šećera.
Da bi se došlo do materija koje povoljno utiču na organizam, čaj od pasuljevine treba kuvati 5 minuta, a plodove koristiti u barenom stanju.
Latinski naziv :
Phaseolus vulgaris L. (Fabaceae)
Lekoviti deo biljke :
Pasuljevina – mahuna bez semena (Phaseoli legumen).
Hemijski sastav :
Mahune pasulja sadrže arginin, silicijumovu kiselinu, soli hroma, lektine, flavonoide.
Upotreba :
Prisutne soli hroma verovatno uslovljavaju antidijabetični efekat.
U narodnoj medicini se koristi:
Kao sredstvo protiv šećerne bolesti i za izmokravanje.
Način pripreme :
Dve kafene kašičice usitnjenih mahuna preliti sa 200 ml hladne vode, zagrejati i pustiti da ključa 5 minuta. Sud poklopiti i ostaviti da stoji pola sata, zatim čaj procediti. Piti 3 puta dnevno po jednu šolju čaja pre jela bez šećera.
Zemlja porekla Srbija
Original pakovanje 1kg