Kokosovo ulje ekstra devičansko 310g

595 RSD

„Kokosovo ulje ekstra devičansko: Višenamenski Proizvod za Zdravlje i Lepotu“

 

„Kokosovo ulje ekstra devičansko: Višenamenski Proizvod za Zdravlje i Lepotu“

Kokosovo ulje ekstra devičansko, dobijeno mehaničkim ceđenjem ploda kokosove palme, predstavlja dragocen proizvod sa širokim spektrom primena i brojnim koristima kako u ishrani, tako i u kozmetici i oralnoj higijeni.

Hranljiva Vrednost i Benefiti:

Kokosovo ulje obiluje zasićenim masnim kiselinama srednjeg lanca koje se brzo apsorbuju u organizmu i pozitivno utiču na varenje i rad creva. Posebno je značajno zbog prisustva laurinske kiseline koja se pripisuje imunološkom dejstvu, slično kao u majčinom mleku, što ga čini korisnim dodatkom ishrani za podršku imunološkom sistemu.

Upotreba u Ishrani:

Zahvaljujući visokoj tački dimljenja, kokosovo ulje je idealno za prženje, kuvanje i pečenje, što ga čini nezamenjivim sastojkom u raznim jelima. Njegova stabilnost pri termičkoj obradi čini ga popularnim izborom u kuhinji.

Upotreba u Kozmetici:

Kokosovo ulje je takođe dragocen sastojak u kozmetičkoj industriji. Njegova regenerativna svojstva čine ga idealnim za negu kože i kose. Posebno se preporučuje trudnicama za prevenciju strija, a može se nanositi na kožu nakon tuširanja radi hidratacije i regeneracije.

Upotreba u Oralnoj Higijeni:

Osim toga, kokosovo ulje se koristi i za oralnu higijenu. Detoksikacija usne duplje kokosovim uljem je popularna praksa u mnogim kulturama. Ispljuvavanje kokosovog ulja nakon mućkanja u ustima može pomoći u održavanju oralnog zdravlja i svežeg daha.

Sa svojim raznovrsnim koristima, kokosovo ulje je višenamenski proizvod koji donosi brojne prednosti za zdravlje i lepotu. Uvrstite ga u svoju svakodnevnu ishranu kako biste iskusili sve njegove benefite i očuvali svoje zdravlje na prirodan i efikasan način.

Sastav: Organsko kokosovo ulje

Nutritivna vrednost u 100g:

Energetska vrednost (kJ/kcal) 3748/895

Masti 99g

od toga zasićene masne kiseline 99g

Ugljeni hidrati 0g

od toga šećeri <0.1g

Proteini <0.1g

So 0g

Pakovanje 310g Think Green

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top