Kokosovo mleko

Kokosovo mleko je veoma zdrav, ukusan i osvežavajući napitak.Napitak od kokosa je postan, bez glutena i laktoze a sadrži brojne minerale, vitamine i elektrolite, uključujući kalijum, kalcijum i hloride. U sebi sadrži dosta masti. Mnogi će se zbog toga zapitati da li je zaista toliko zdrava namirnica. Apsolutno jeste, ovo mleko je odlično za zdravlje srca.

Stvar je u tome što je kokosovo mleko bogato HDL, a ne LDL holesterolom.

Poznato je da se LDL taloži u venama te može uzrokovati srčane bolesti i razne druge zdravstvene probleme.

Ovaj loš holesterol se nalazi u hrani životinjskog porekla, kao što je na primer kravlje mleko. Upravo zato proizvođači i pokušavaju da smanje procenat mlečnih mlasti u tom mleku.

Sa druge strane, sa kokosovim mlekom nema brige za krvnu sliku.

Možete ga slobodno piti bez ikakve bojazni, jer nije štetno po vaše zdravlje. Iz tog razloga je ovaj napitak prisutan u raznim zdravijim tipovima ishrane.

Laurinska kiselina je vrsta masti koja se nalazi u kokosovom mleku.

A neka istraživanja ukazuju na to da bi mogla da pomogne imunološkom sistemu, zahvaljujući svojim protivupalnim i antimikrobnim svojstvima, kaže Gafen.

Proizvodi od ove supernamirnice su bogati su laurinskom kiselinom, za koju se pokazalo da je antimikrobna i da može da poboljša zdravlje creva“.

Kokosovo mleko je dobra alternativa osobama koje su alergične na laktozu.

Ako imate alergiju na laktozu ili preferirate vegetarijansku, vegansku ili biljnu ishranu, biljna mleka predstavljajudobre alternative.

Napomena:

Web sajt www.cecinbiospajz.rs sadrži oznake i tekstove koji se odnose na oznake a koji, u skladu sa zakonskim propisima, ne predstavljaju artikle koji su predmet prodaje, već su isključivo tagovi za pretraživanje pojmova.

U okviru asortimana koji se nudi jasno su naznačeni proizvodi koji su predmet online prodaje, čiji nazivi su u skladu sa Zakonom.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top