Ulje Star Anis 10ml Eterra

695 RSD

Kategorija: Oznake: , ,

Ulje Star Anis 10ml Eterra

Eterično ulje Star Anis koristi se kako bi se olakšali problemi sa varenjem, smirio želudac, ublažila mučnina i nagon za povraćanjem, eliminisali gasovi i nadutost, podstakla peristaltika i efikasno delovalo kod zatvora, dok blagotvorno deluje na creva i ublažava bolna stanja povezana s kilama. Zbog ovih svojstava, mnogi aperitivi i likeri sadrže ovo eterično ulje.

Ulje anisa zagreva organizam i povoljno deluje kod prehlada, upala grla, proširuje bronhije i olakšava iskašljavanje.

Takođe može biti korisno u masažnim uljima kod lumbaga i reumatskih stanja izazvanih prehladom.

Ovo ulje podstiče proizvodnju estrogena, zbog čega se koristi u slučaju neredovnih ciklusa, PMS-a, bolnih menstruacija, peri-menopauze i menopauze. Takođe aktivira protok mleka kod žena koje doje.

Njegov miris je visoko cenjen u parfemskoj industriji. Psihoemocionalno, pomaže u ublažavanju strahova i otklanjanju blokada u anksioznim stanjima.

Zvezdani anis je aromatično voće s Dalekog Istoka koje se vekovima koristi za aromatizaciju jela, slatkiša i pića. Eterično ulje ima karakterističan topli i slatki miris koji psihoemocionalno podstiče uzbuđenje.

Poboljšava elastičnost starenje kože, suprotstavlja se enzimu elastazi, i koristi se za revitalizaciju opuštene i beživotne kože: poboljšava njen tonus, elastičnost, normalizuje hidrataciju i lipidnu ravnotežu u površinskom sloju kože, pospešuje metabolizam masti i čini kožu opšteg izgleda elastičnijom.

Istorija beleži da su antičke lepotice koristile kupke s ovim esencijalnim uljem anisa kako bi smanjile bore, povećale čvrstoću kože i uklonile otok i pigmentaciju.

Pakovanje 10ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top