Hladno ceđena ulja

Hladno ceđena ulja se dobijaju hladnim presovanjem i tako zadržavaju svoje hranljive sastojke. Devičanska ulja dobijaju se mehaničkim cedjenjem semena i tako zadržavaju sve hranljive sastojke. Treba ih koristiti bez termičke obrade.

Organsko devičansko kokosovo ulje, 310g – prirodna ishrana

Raspon cena: od 350 RSD do 595 RSD

Odaberite opcije Ovaj proizvod ima više varijanti. Opcije mogu biti izabrane na stranici proizvoda.

Za razliku od industrijski proizvedenog ulja koje mora da prođe kroz najmanje 6 faza rafinacije hladno ceđena ulja su prijatnog mirisa u ukusa karakterističnog za sirovinu  i ne mora da prođe ni kroz jednu fazu rafinacije. Tako dobijeno u potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega esencijalne masne kiseline, kojima seme prirodno obiluje.

Njihov proces proizvodnje omogućava da se očuva puna aroma i nutritivna vrednost ulja, pružajući tako autentičan ukus i brojne koristi za zdravlje. Odabir pravog hladno ceđenog ulja može dodatno obogatiti ishranu i poboljšati opšte stanje organizma.

Blagotvorno dejstvo korišćenja ovih ulja:

  • snižava povišeni krvni pritisak i šećer kod osoba sa dijabetesom II
  • snižava nivo holesterola
  • blagotvorno deluje na rad srca, jetre i bubrega
  • pomaže u regulisanju krvnog pritiska
  • blagotvorno deluje na kardiovaskularni sistem
  • pomaže kod zarastanja rana
  • regeneriše kožu i kosu
  • jača imunitet
  • podstiče cirkulaciju i pokretljivost zglobova
  • pomaže u lečenju akni

Prvo, da se razumemo da su hladno ceđena ulja od susama, bundeve, lana, kikirikija, lešnika, badema, maslina, oraha… u značajnoj meri polinezasićena, a već smo znamo da polinezasićena ulja nisu za kuvanje.

To da polinezasićene masnoće i nisu za kuvanje posebno važi i za suncokretovo.

Ono od svih danas pomenutih maslinovo ima najviše polinezasićenih masnih kiselina. Neki kuvaju na njemu, pogotovo za vreme posta – misleći da je kuvanje na ovoj vrsti ulja zdravo rešenje za one koji (s pravom) ne žele da koriste rafinisano ulje.

Ovo je jako nezdravo i velika greška (naučite zašto)! Ove vrste ulja se koriste za salate i prelivanje recimo barenog povrća.

Važno je birati kvalitetna ulja kako bi se osigurala najbolja nutritivna vrednost i ukus.

Nadamo se da ćete sebi pronaći željeni proizvod iz našeg bogatog asortimana.

Cena se redovno ažurira