Hladno ceđena ulja se dobijaju hladnim presovanjem i tako zadržavaju svoje hranljive sastojke. Devičanska ulja dobijaju se mehaničkim cedjenjem semena i tako zadržavaju sve hranljive sastojke. Treba ih koristiti bez termičke obrade.
1.399 RSD
750 RSD
995 RSD
1.390 RSD
990 RSD
640 RSD
2.730 RSD Originalna cena je bila: 2.730 RSD.2.499 RSDTrenutna cena je: 2.499 RSD.
Za razliku od industrijski proizvedenog ulja koje mora da prođe kroz najmanje 6 faza rafinacije hladno ceđena ulja su prijatnog mirisa u ukusa karakterističnog za sirovinu i ne mora da prođe ni kroz jednu fazu rafinacije. Tako dobijeno u potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega esencijalne masne kiseline, kojima seme prirodno obiluje.
Njihov proces proizvodnje omogućava da se očuva puna aroma i nutritivna vrednost ulja, pružajući tako autentičan ukus i brojne koristi za zdravlje. Odabir pravog hladno ceđenog ulja može dodatno obogatiti ishranu i poboljšati opšte stanje organizma.
Prvo, da se razumemo da su hladno ceđena ulja od susama, bundeve, lana, kikirikija, lešnika, badema, maslina, oraha… u značajnoj meri polinezasićena, a već smo znamo da polinezasićena ulja nisu za kuvanje.
To da polinezasićene masnoće i nisu za kuvanje posebno važi i za suncokretovo.
Ono od svih danas pomenutih maslinovo ima najviše polinezasićenih masnih kiselina. Neki kuvaju na njemu, pogotovo za vreme posta – misleći da je kuvanje na ovoj vrsti ulja zdravo rešenje za one koji (s pravom) ne žele da koriste rafinisano ulje.
Ovo je jako nezdravo i velika greška (naučite zašto)! Ove vrste ulja se koriste za salate i prelivanje recimo barenog povrća.
Važno je birati kvalitetna ulja kako bi se osigurala najbolja nutritivna vrednost i ukus.
Nadamo se da ćete sebi pronaći željeni proizvod iz našeg bogatog asortimana.
Cena se redovno ažurira