Heljdino brašno

Heljdino brašno ne sadrži gluten i poseduje veliki procenat proteina pa se zato smatra veoma zdravom dietetskom namirnicom..

Evo nekoliko ključnih razloga zašto je heljdino brašno izuzetno korisno za vaše zdravlje i blagostanje:

  1. Visok sadržaj proteina: Heljdino brašno je bogato proteinima, sa dvostruko većim sadržajem u poređenju sa belim brašnom od heljde. Proteini su ključni za izgradnju i obnovu tkiva u organizmu.
  2. Antioksidativna svojstva: Ovo brašno sadrži visok nivo antioksidanata, koji imaju ključnu ulogu u eliminaciji slobodnih radikala. Time se smanjuje rizik od nastanka kancera i srčanih oboljenja.
  3. Pozitivan uticaj na srce: Rutin, prisutan u heljdinom brašnu, pomaže u smanjenju nivoa štetnog holesterola u krvi i sprečava formiranje ugrušaka koji mogu dovesti do srčanog ili moždanog udara.
  4. Podrška procesu mršavljenja: Heljdino brašno je bogato vlaknima. Ne sadrži zasićene masti niti holesterol, što olakšava gubitak težine i sprečava razvoj dijabetesa.
  5. Bogatstvo hranljivim materijama: Ovo brašno sadrži značajne količine minerala kao što su magnezijum, fosfor, gvožđe i cink, kao i vitamine B kompleksa koji su ključni za održavanje zdravlja organizma.
  6. Niski glikemijski indeks i bezglutenska opcija: Heljdino brašno ima nizak glikemijski indeks i ne sadrži gluten, što ga čini pogodnim izborom za dijabetičare i osobe sa intolerancijom na gluten ili celijakiju.
  7. Izbalansirana aminokiselinska struktura: Konzumacijom heljdinog brašna dobijate izbalansiranu aminokiselinsku strukturu koja pomaže u borbi protiv anemije i štiti organizam od negativnih efekata zračenja.

Ovo su samo neki od mnogobrojnih benefita heljdinog brašna za vaše zdravlje i dobrobit. Uvereni smo da će vam redovna upotreba ovog brašna doneti mnoge koristi.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top