Heljdino brašno

Integralno heljdino brašno ima 2 puta više proteina nego belo brašno od heljde. Proteini imaju blagotvoran uticaj na ceo organizam. Najveći kvalitet heljde, sa najvećim pozitivnim dejstvom na zdravlje, je upravo visok nivo antioksidanata koji ona sadrži. Uloga antioksidanata u telu je eliminisanje slobodnih radikala.

Oni se smatraju jednim od glavnih uzroka za nastanak kancera i srčanih oboljenja.

Takođe, istraživanja su pokazala da rutin, poznatiji kao vitamin P, koji se nalazi u heljdi, smanjuje nivo lošeg (LDL) holesterola u krvi, a povećava nivo dobrog (HDL) holesterola.

Na ovaj način heljda sprečava nastanak ugrušaka koji dovode do srčanog i moždanog udara. Takođe smanjuje se i rizik od nastanka ostalih kardiovaskularnih bolesti.

Pomaže kod gubljenja kilograma

Bogata vlaknima, ne sadrži zasićene masti i holesterol. Takođe, pozitivno utiče i na regulisanje nivoa šećera u krvi, što olakšava mršavljenje, ali i sprečava nastanak dijabetesa.

Heljdino brašno ima uravnotežen aminokiselinski sastav, pomaže kod malokrvnosti i efikasna je zaštita od efekta radijacije. Najvredniji sastojak heljdinog brašna su proteini, kojih ima od 11-15%.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top