Ovsene mekinje

Ovsene mekinje sadrže rastvorljiva vlakna koja usporavaju varenje i daju osećaj sitosti. Samo dve supene kašike ovsenih mekinja dnevno pomaže smanjenju holesterola u krvi. Osim što imaju malo kalorija, postoje još dva kombinovana svojstva koja čine zobene mekinje odličnim za mršavljenje.

Prvo, visok sadržaj vlakana Vas brzo zasiti. Čim ga pojedete, vlakna iz ovsenih mekinja upijaju pljuvačku, zatim se širi u stomaku i apsorbuje tečnosti do dvadeset pet puta njegove zapremine, tako da se veoma brzo zasitite njime.

Osećaj sitosti je produžen, tako da su pauze između obroka veće.

Drugi način za mršavljenje deluju je biološki jedinstven. One blokiraju resorpciju kalorija u crevima.

Evo kako to one rade:

Kada jedete hranu, ona se razlaže na sastavne komponente masne kiseline, ugljene hidrate (glukozu), i aminokiseline (gradivni blokovi proteina). Kalorije iz ovih komponenti se zatim kroz creva apsorbuju u organizam.

Ali kada jedete ovsene mekinje one se mešaju sa vodom u ogranizmu i stvaraju smešu koja se naziva bolusni. Ova smeša izuzetno dobro apsorbuje neke od razgrađenih supstanci, i zatim je napadnuta od strane želudačnih sokova, koji ga pretvaraju u kašu.

Ova pulpa postaje deo stolice, koja se smekša i voluminizira, a samim tim se i izbacuju kalorije iz organizma.

Ukoliko imate bilo kakvih probavnih problema i smetnji- opstipaciju, hemoroide i slično, obavezno ih uvrstite u Vašu ishranu.

Pulpa sadrži amino kiseline, masti, glukozu i sve se to izbacuje kroz stolicu, bez prilike da se apsorbuje u organizam. Ovaj proces usporava asimilaciju šećera (glukoze) i uklanja suvišne kalorije iz tela, održavajući nivo šećera u krvi niskim i stabilnim.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top