Organski Mugi Miso 300g Hemakheya

870 RSD

Mugi Miso se pravi od organski gajene soje i ječma. Ta smesa se ostavi da fermentira od 3 meseca do 3 godine, što je čini posebno bogatom enzimima.

 

Nema na zalihama

Organski Mugi Miso 300g

Mugi Miso pasta se pravi od organski gajene soje i ječma. Ta smesa se ostavi da fermentira od 3 meseca do 3 godine, što je čini posebno bogatom enzimima. Boja, miris i ukus prirodnih sastojaka paste koja sazreva u ekološki zaštićenom okruženju čine ovaj proizvod jedinstvenim po kvalitetu na svetskom tržištu.

Vezivajući činilac ,,zybicolin“ u miso pasti je vrlo efektivan u procesu detoksikacije organizma i odstranjivanju otrova koji se talože u organizam, kroz industrijsko zagađenje, radioaktivnost i veštačkih hemikalija koji se nalaze u zemlji, a koje, takođe, unosimo konzumirajući hranu, tretirtanu pesticidima ili đubrivima.

Antioksidansi, koje sadrži miso uspešno neutrališu štetne slobodne radikale u organizmu. Veoma su važni u borbi s bolestima i znakovima starenja, kao i u jačanju organizma.

Miso začin je odličan je izvor minerala, pre svega cinka, fosfora, bakra i mangana.

Bogat biljnim proteinima i vlaknima Važan izvor fitonutrijenata i zdravih mikroorganizama (probiotika). Sadrži vitamine B grupe, E vitamin, K vitamin i Folnu kiselinu

Lekovito dejstvo:
  • Štiti imunitet, snažan je antioksidans
  • Otklanja umor
  • Pomaže varenje, reguliše funkionisanje creva
  • Smanjuje holesterol
  • Štiti od stomačnog čira, arterioskleroze i visokog krvnog pritiska
  • Smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja uprkos visokom sadržaju soli
  • Štiti od radijacije i nekih oblika kancera
  • Pozitivno utiče na mentalno zdravlje i fizičko blagostanje

Nutritivni sastav:

  • Odličan izvor minerala, pre svega cinka, fosfora, bakra i mangana
  • Bogat biljnim proteinima i vlaknima
  • Važan izvor fitonutrijenata i zdravih mikroorganizama (probiotika)
  • Sadrži vitamine B grupe, E vitamin, K vitamin i Folnu kiselinu

Sastav:

organska fermentisana soja, ječam i enzim kodži sa morskom solju.

Mali saveti:

Miso supa se priprema brzo i lako (2min). Zagrejte vodu i kad je skinete sa vatre dodajte kašičicu paste po porciji. To je sve, uživajte u supi!

Malo duža varijanta:

Skuvajte iseckan mladi luk, šitake pečurke, tofu, šargarepu i dajkon (ili povrće po izboru) i dodajte na kraju pastu (kašičica po porciji).

Važno je da ne provri, da se ne bi uništile zdrave bakterije i enzimi i da ne dodajete so, jer je on sam po sebi dovoljno slan.

Istočnjački preliv za salate i hladna jela:

Pomešajte malo misa  sa maslinovim uljem, lanenim uljem, djumbirom i belim lukom.

Sendiviči sa misom i tanom (tahinijem) se pripremaju lako. Samo namažite paste na parče hleba i prelijte ga tanom. Za dodatni užitak dodajte sečeni avokado.

Najlakši način za korišćenje je da se napravi sos i samo prelije preko povrća, žitarica, krompir pirea, salate…

Pakovanje 300g HemaKheya

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top