Organski Mugi Miso
Organski Mugi Miso se pravi od soje i ječma . Ta smesa se ostavi da fermentira od 3 meseca do 3 godine, što je čini posebno bogatom enzimima.
Boja, miris i ukus prirodnih sastojaka miso paste koja sazreva u ekološki zaštićenom okruženju čine ovaj proizvod jedinstvenim po kvalitetu na svetskom tržištu.
Vezivajući činilac ,,zybicolin“ u miso pasti je vrlo efektivan u procesu detoksikacije organizma i odstranjivanju otrova koji se talože u organizam, kroz industrijsko zagađenje, radioaktivnost i veštačkih hemikalija koji se nalaze u zemlji, a koje, takođe, unosimo konzumirajući hranu, tretirtanu pesticidima ili đubrivima.
Antioksidansi, koje sadrži miso supa uspešno neutrališu štetne slobodne radikale u organizmu. Veoma su važni u borbi s bolestima i znakovima starenja, kao i u jačanju organizma.
Zdravstveni benefiti :
Štiti imunitet, snažan je antioksidans
Otklanja umor
Pomaže varenje, reguliše funkionisanje creva
Smanjuje holesterol
Štiti od stomačnog čira, arterioskleroze i visokog krvnog pritiska
Smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja uprkos visokom sadržaju soli
Štiti od radijacije i nekih oblika kancera
Pozitivno utiče na mentalno zdravlje i fizičko blagostanje
Sastav :
Odličan izvor minerala, pre svega cinka, fosfora, bakra i mangana
Bogat biljnim proteinima i vlaknima
Važan izvor fitonutrijenata i zdravih mikroorganizama (probiotika)
Sadrži vitamine B grupe, E vitamin, K vitamin i Folnu kiselinu
Mali saveti :
Miso supa se priprema brzo i lako (2min). Zagrejte vodu i kad je skinete sa vatre dodajte kašičicu miso paste po porciji. To je sve, uživajte u supi!
Malo duža varijanta:
skuvajte iseckan mladi luk, šitake pečurke, tofu, šargarepu i dajkon (ili povrće po izboru) i dodajte na kraju miso pastu (kašičica misoa po porciji).
Važno je da miso ne provri, da se ne bi uništile zdrave bakterije i enzimi i da ne dodajete so, jer je miso sam po sebi dovoljno slan.
Istočnjački preliv za salate i hladna jela: pomešajte malo misoa sa maslinovim uljem, lanenim uljem, djumbirom i belim lukom.
Sendiviči sa misom i tanom (tahinijem) se pripremaju lako. Samo namažite miso na parče hleba i prelijte ga tanom. Za dodatni užitak dodajte sečeni avokado.
Najlakši način za uzimanje misoa je da se napravi sos i samo prelije preko povrća, žitarica, krompir pirea, salate…
Organski Mugi Miso 300g HemaKheya