Slane rozen kore posne 450g
Slane rozen kore su posne i već spremne za filovanje. Dovoljno je samo da izaberete recept za pripremu omiljenog klasika.
Opredelite se za fil, punog ukusa i bogate teksture. U trenutku spojite decenije iskustva i moderan način pripreme.
Mi ćemo vam olakšati ako nemate recept.😊
Fil:
Potrebno je:
- 1 pakovanje slanih kora
- 500 g feta sira
- 300 g krem sira
- 200 g kajmaka
- 100 ml majoneza
- 100 g margarina
- 200 g pečenice
- 200 g pilećeg filea u omotu
- 3 jajeta
- 2 pune kašike ajvara
- 4-5 kisela krastavčića
- 100 g kačkavalja
Priprema
- Umutiti mikserom krem sir i kajmak, pa postepeno dodavati feta sir i majonez. Posebno penasto umutiti margarin pa mu dodavati po kašiku fila. Kad se sve lepo umuti, podeliti na 8 delova.
- Uzeti prvu koru, staviti je na poslužavnik, premazati je polovinom prvog dela fila, poređati pileći file tako da ima što manje šupljina pa premazati ostatkom prvog dela fila.
- Preko staviti drugu koru. U drugi deo fila izrendati jedno i po jaje i izmešati, pa naneti na koru.
- Preko staviti treću koru. U treći deo fila staviti kašiku ajvara, promešati pa naneti na koru.
- Staviti četvrtu koru, na nju naneti polovinu četvrtog dela fila, poređati pečenicu pa premazati ostatkom fila.
- Staviti petu koru. U peti deo fila staviti sitno izrendane i obavezno oceđene krastavčiće, promešati i naneti na koru.
- Staviti šestu koru pa naneti šesti fil sa ajvarom.
- Staviti sedmu koru pa naneti sedmi fil sa narendanim 1,5 jajetom.
- Staviti osmu koru i naneti osmi deo fila pa staviti u frižider da se stegne. Neposredno pre služenja narendati kačkavalj na sitno. Seći tortu na kockice.
Prijatno.😊
Sastav :
pšenično brašno, šećer, biljno ulje, kuhunjska so, sredstvo za dizanje testa (natrijum hidrogenkarbonat, amonijumhidrogenkarbonat) ,kukuruzni skrob, regulator kiselosti (dinatrijum difosfat).
Pakovanje 450g MB
Cena se redovno ažurira