Bademovo mleko

Bademovo mleko je veganski proizvod bez laktoze, holesterola i bez glutena prijatnog, orašastog ukusa i kremaste teksture. Jedno od nutritivno najbogatijih vrsta biljnih zamena za mleko mleka. Ne sadrže zasićene masne kiseline i holesterol.

Badem sadrži Omega 3 masne kiseline koje su odlične za srce. Sadrži proteine kao i nezasićene masne kiseline.

250 mililitara bademovog mleka (ili jedna šolja) sadrži otprilike jedan gram proteina i oko jedan gram dijetalnih vlakana, i oko dva grama ugljenih hidrata i tri grama masti.

Pravi je prijatelj srca i krvnih sudova. Sadrži vitamine B6, E, minerale mangan, selen, kalcijum, magnezijum, kalijum, gvožđe cink, fosfor. Sadrži i nešto vlakana, kao i flavonoide, fitohemikalije koje su odlične protiv savremenih bolesti krvotoka i kancera.

Jedna šolja bademovog mleka sadrži 40 kcal.

I danas je u širokoj upotrebi zbog porasta alergije na kravlje mleko. U odnosu na životinjsko mleko se razlikuje najviše po tome što ne sadrži ni holesterol ni laktozu. Pogodno je za vegane i vegeterijance a vrlo često se aromatizuje vanilom ili čokoladom kako bi se dobilo na punoći ukusa. Kremaste je strukture i ukusa.

Stručnjaci preporučuju bademovo mleko za brže zaceljivanje čira želuca i dvanaestopalačnog creva, a poznato je i da stimuliše izlučivanje zuči i pražnjenje zučne kese, kao i rad creva te se koristi za hronične kolitise i opstipacije. Takođe, pomaže i kod prehlada, astme, nesanice, impotencije i anemije.

Napomena:

Web sajt www.cecinbiospajz.rs sadrži oznake i tekstove koji se odnose na oznake a koji, u skladu sa zakonskim propisima, ne predstavljaju artikle koji su predmet prodaje, već su isključivo tagovi za pretraživanje pojmova.

U okviru asortimana koji se nudi jasno su naznačeni proizvodi koji su predmet online prodaje, čiji nazivi su u skladu sa Zakonom.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top