Ulje karanfilića dragocen dodatak vašoj svakodnevnoj nezi i lečenju, dobijen destilacijom karakterističnih crnih pupoljaka biljke karanfilića. Ovo esencijalno ulje ima bogatu istoriju u tradicionalnoj medicini, aromaterapiji i kozmetici, donoseći vam širok spektar koristi za zdravlje i blagostanje.

Glavni aktivni sastojak ovog ulja, eugenol, predstavlja ključnu komponentu koja mu daje snažno analgetičko dejstvo, pomažući u ublažavanju bola i nelagodnosti.

Zahvaljujući tome, ulje karanfilića je vaš prirodni saveznik u borbi protiv bolova u zubima, desni, mišićima, zglobovima, glavobolje i migrene.

Ali to nije sve! Ulje karanfilića poseduje i snažna antimikrobna svojstva koja se bore protiv bakterija, virusa i gljivica, čineći ga idealnim za održavanje zdravlja usne šupljine, prevenciju infekcija i ublažavanje upala desni. Može vam pomoći i u čišćenju i dezinfekciji kože, kao i u tretiranju akni i drugih kožnih problema.

Osim toga, ulje karanfilića podržava zdravlje digestivnog sistema, pomažući u ublažavanju simptoma probavnih smetnji poput nadutosti, gasova i mučnine, te poboljšavajući apetit i varenje hrane.

U kozmetičkoj industriji, karanfilić se često koristi zbog svojih antioksidativnih svojstava i sposobnosti poboljšanja teksture kože i kose.

Važno je napomenuti da se etarsko ulje karanfilića ne sme koristiti nerazblaženo, jer može izazvati iritaciju kože. Pre upotrebe, uvek se posavetujte sa stručnjakom ili napravite test osetljivosti na malom delu kože. Takođe, trudnice, dojilje i mala deca treba da se posavetuju sa lekarom pre upotrebe ulja karanfilića.

Otkrijte čaroliju ulja karanfilića i dozvolite mu da vas vodi ka osećaju blagostanja i zdravlja.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top