Prirodni Sirov Sojin Lecitin: Zdravstvene Prednosti i Primena u Industriji
Sirov sojin lecitin je prirodna smeša fosfolipida i ulja, ključnih sastojaka koji podržavaju metabolizam jetre, apsorpciju masti i regeneraciju ćelija nervnog sistema, doprinoseći tako održavanju vitalnosti organizma. Prirodan izvor kalijuma i fosfora ima važnu ulogu u regulaciji nervnog sistema, krvnog pritiska i mišićne funkcije, te u održavanju zdravlja kostiju i zuba. Korišćenjem lecitina poboljšava se se razmena supstanci i usporava starenje ćelija. Zahvaljujući tome što sadrži holin, povoljno deluje i na nervni sistem.
Primena u Dijetetskim i Farmaceutskim Preparatima
Sirov sojin lecitin se široko koristi u izradi dijetetskih i farmaceutskih preparata, kao i u dopunskoj ishrani sportista i rekreativaca, zbog svojih blagotvornih efekata na zdravlje. Sadrži fosfor 2000 mg, kalcijum – 1400 mg.
Industrijska Primena u Pekarstvu
U pekarskoj industriji se koristi kao efikasan emulgator u proizvodnji hleba i peciva, posebno onih u kojima se koriste masti. Preporučuje se dodavanje u količini od 0,3% do 0,5% u odnosu na količinu pšeničnog brašna. Pored poboljšanja tehnoloških svojstava proizvoda, sojin lecitin takođe ima izražen dijetetski efekat.
Upotreba:
Preporučuje se konzumacija 10-20g lecitina u večernjim satima.
Napomena:
Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.
Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.
Pakovanje 350g Soja Vita
Cena se redovno ažuri