Tandori Masala – Autentični Indijski Začin
Tandori Masala je bogata i aromatična mešavina začina, neizostavna u pripremi tradicionalnih indijskih jela. Ova začinska mešavina donosi ekskluzivni ukus i miris tandori pečenju, mesnim i povrtnim jelima.
Ključne Prednosti
- Autentičan Ukus: Prenosi tradicionalne ukuse indijske kuhinje u vaš dom.
- Višenamenskost: Idealan za mariniranje mesa, začinjavanje povrća i dodavanje supama i varivima.
- Zdravstvene Koristi: Zbog bogatstva začina poznatih po svojim zdravstvenim beneficijama, poput kurkume i kumina.
Sastav
Tandori Masala sadrži pažljivo odabrane začine, koji zajedno stvaraju jedinstven i bogat ukus:
- Kardamon: Daje slatko-pikantan ukus sa notama limuna.
- Korijander: Dodaje citrusni, svež ukus.
- Kim: Pruža zemljani, orašasti ukus.
- Beli Luk: Doprinosi intenzivnom, pikantnom ukusu.
- Cimet: Pruža toplu, slatku notu.
- Sminduh (Piskavica): Dodaje blago gorak ukus koji se odlično kombinuje sa ostalim začinima.
- Crni Biber: Pruža pikantnost i pojačava ukuse.
- Đumbir: Daje toplinu i blagu pikantnost.
- Indijski Orah: Dodaje bogat, sladak ukus.
- Karanfilić: Pruža snažan, aromatičan ukus.
Način Upotrebe
- Marinada za Meso: Pomešajte je sa jogurtom i limunovim sokom, pa marinirajte meso pre pečenja ili roštiljanja.
- Začin za Povrće: Pospite je preko pečenog ili grilovanog povrća za dodatni sloj ukusa.
- Dodavanje Supama i Varivima: Dodajte kašičicu začina u supe i variva za bogatiji ukus.
- Tandori Piletina: Marinirajte piletinu u tandori masali i jogurtu, zatim pecite dok ne postane sočna i ukusna.
Saveti za Korišćenje
Zbog intenzivnosti ukusa, tandori masalu je najbolje koristiti umereno. Dodajte je postepeno dok ne postignete željeni nivo začinjenosti.
Pakovanje 47g
Cena se redovno ažurira