Vegetarijanske viršle

Vegetarijanske viršle se proizvode od biljnih proteina, uglavnom od soje i odlične su za osobe koje ne konzumiraju mesne proizvode.

Sojine viršle su idealan dodatak za pravljenje hot doga, sendviča, ili raznih predjela (ruska salata). Takođe se mogu pržiti, grilovati, kuvati, dinstati sa  povrćem, u supama, čorbama.

Osnova viršla je tofu sir od soje, začini i prirodna aroma.

Posno bez dodatog konzervansa, veštačkih boja i aroma.

Proizvod je pasterizovan i kao takav je spreman za upotrebu. Pošto u sebi ne sadrži sirovine animalnog porekla. Proizvod je pogodan za dane post kao i za sve one koje iz zdravstvenih, ili bilo kojih razloga izbegavaju mesne proizvode.

Manje masti i holesterola

U odnosu na ostale izvore proteina, soja je u ishrani nezamenljiva. Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porcijiv soje naćićete samo 6 g masti i 0 g holesterola.

Soja ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol.

Proteini

Najbogatiji izvori proteina su namirnice životinjskog porekla i mlečni proizvodi. To su crveno meso, živinsko meso, jaja, morski plodovi, mleko, sir, jogurt… Soja je bogata lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina.

Sojine viršle se preporučuju makrobiotičarima, veganima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.

Amino kiseline

Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao. Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim tofu jedini  kompletan biljni izvor proteina.

Zdravlje

Dodavanjem umerenih količina soje u ishrani, učinićete veliku stvar. Soja smanjuje  rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.

Preporučuje se:

 • Vegeterijancima
 • Dijabetičarima
 • Osobama sa povišenom masnoćom u krvi
 • Osobama koje poste
 • Osobama na dijeti
 • Svima koji žele da se zdravo hrane
Zašto predstavlja zdrav obrok:
 • Visok sadržaj dijetalnih vlakana
 • Veoma sit obrok
 • Ne sadrži nikakvu masnoću
 • Izvor biljnih proteina
 • Bez dodatka boje, arome konzervansa…

Napomena:

Web sajt www.cecinbiospajz.rs sadrži oznake i tekstove koji se odnose na oznake a koji, u skladu sa zakonskim propisima, ne predstavljaju artikle koji su predmet prodaje, već su isključivo tagovi za pretraživanje pojmova.

U okviru asortimana koji se nudi jasno su naznačeni proizvodi koji su predmet online prodaje, čiji nazivi su u skladu sa Zakonom.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top