Organski Mugi Miso 300g
Mugi Miso pasta se pravi od organski gajene soje i ječma. Ta smesa se ostavi da fermentira od 3 meseca do 3 godine, što je čini posebno bogatom enzimima. Boja, miris i ukus prirodnih sastojaka paste koja sazreva u ekološki zaštićenom okruženju čine ovaj proizvod jedinstvenim po kvalitetu na svetskom tržištu.
Vezivajući činilac ,,zybicolin“ u miso pasti je vrlo efektivan u procesu detoksikacije organizma i odstranjivanju otrova koji se talože u organizam, kroz industrijsko zagađenje, radioaktivnost i veštačkih hemikalija koji se nalaze u zemlji, a koje, takođe, unosimo konzumirajući hranu, tretirtanu pesticidima ili đubrivima.
Antioksidansi, koje sadrži miso uspešno neutrališu štetne slobodne radikale u organizmu. Veoma su važni u borbi s bolestima i znakovima starenja, kao i u jačanju organizma.
Miso začin je odličan je izvor minerala, pre svega cinka, fosfora, bakra i mangana.
Bogat biljnim proteinima i vlaknima Važan izvor fitonutrijenata i zdravih mikroorganizama (probiotika). Sadrži vitamine B grupe, E vitamin, K vitamin i Folnu kiselinu
Lekovito dejstvo:
- Štiti imunitet, snažan je antioksidans
- Otklanja umor
- Pomaže varenje, reguliše funkionisanje creva
- Smanjuje holesterol
- Štiti od stomačnog čira, arterioskleroze i visokog krvnog pritiska
- Smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja uprkos visokom sadržaju soli
- Štiti od radijacije i nekih oblika kancera
- Pozitivno utiče na mentalno zdravlje i fizičko blagostanje
Nutritivni sastav:
- Odličan izvor minerala, pre svega cinka, fosfora, bakra i mangana
- Bogat biljnim proteinima i vlaknima
- Važan izvor fitonutrijenata i zdravih mikroorganizama (probiotika)
- Sadrži vitamine B grupe, E vitamin, K vitamin i Folnu kiselinu
Sastav:
organska fermentisana soja, ječam i enzim kodži sa morskom solju.
Mali saveti:
Miso supa se priprema brzo i lako (2min). Zagrejte vodu i kad je skinete sa vatre dodajte kašičicu paste po porciji. To je sve, uživajte u supi!
Malo duža varijanta:
Skuvajte iseckan mladi luk, šitake pečurke, tofu, šargarepu i dajkon (ili povrće po izboru) i dodajte na kraju pastu (kašičica po porciji).
Važno je da ne provri, da se ne bi uništile zdrave bakterije i enzimi i da ne dodajete so, jer je on sam po sebi dovoljno slan.
Istočnjački preliv za salate i hladna jela:
Pomešajte malo misa sa maslinovim uljem, lanenim uljem, djumbirom i belim lukom.
Sendiviči sa misom i tanom (tahinijem) se pripremaju lako. Samo namažite paste na parče hleba i prelijte ga tanom. Za dodatni užitak dodajte sečeni avokado.
Najlakši način za korišćenje je da se napravi sos i samo prelije preko povrća, žitarica, krompir pirea, salate…
Pakovanje 300g HemaKheya
Cena se redovno ažurira