Top Food Organski Kakao Prah: Ukusni Blagoslov i Nutritivna Riznica
Top Food organski sirovi kakao prah dolazi direktno sa Filipina, garantovanog porekla i svežine. Proizvodi se od negrejanog organskog kakao zrna, održavajući temperaturu procesa proizvodnje ispod 42°C kako bi se sačuvali svi enzimi i minerali koji su ključni za sirovu hranu. Ovaj proces mu omogućava da zadrži intenzivan ukus i miris, pružajući nezaboravno čokoladno iskustvo.
Sastav:
100% organski kakao u prahu sa Filipina.
Nutritivna Riznica
Kakao predstavlja pravu riznicu hranljivih sastojaka, s više od 300 hemijskih elemenata koji povoljno utiču na zdravlje. U samo 28 grama organskog kakaa nalazi se čak 314% preporučene dnevne doze gvožđa, što ga čini izuzetno korisnim za održavanje optimalnog zdravlja.
Blagodeti Kakaa
Kakao je neosporno bogat antioksidansima, što ga čini jednim od najjačih na svetu i pravom superhranom. Sa svojih 300 aktivnih supstanci, kakao donosi brojne blagodeti za ljudski organizam.
Zaštita Zdravlja
Preporučena dnevna doza kakaa je (2-3 supene kašike) i pruža obilje bakra, hroma, kalijuma, magnezijuma i mangana, čineći ga izvanrednim izvorom nutritivnih elemenata. Samo 10 grama ovog kakaa zadovoljava dnevne potrebe za gvožđem.
Lekovita Dejstva Kakaa
Osim što povećava energetske nivoe organizma, kakao se koristi i kao prirodni antidepresiv, poznat po svojim afrodizijačkim svojstvima. Sadrži najveću koncentraciju antioksidanasa u poređenju s bilo kojom drugom namirnicom na svetu.
Sirovi organski kakao obiluje flavonolima koji mogu imati značajnu ulogu u smanjenju rizika od dijabetesa. Studije sprovedene na Univerzitetu Tufts i Univerzitetu L’Aquila pokazale su da kakao bogat flavonolima može regulisati nivoe glukoze u krvi i poboljšati funkciju ćelija koje proizvode insulin.
Istraživanja i Zapažanja
Istraživanja ukazuju na to da unos hrane bogate flavonoidima, poput organskog kakaa, može smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti, karcinoma i nekih hroničnih bolesti. Studija vođena od strane istraživača sa Harvardove medicinske škole analizirala je uticaj konzumiranja sirovog kakaa na ljude koji žive na ostrvu Kuna, gde je kakao deo njihove svakodnevne ishrane. Otkriveno je da su stanovnici Kune imali značajno manju stopu kardiovaskularnih bolesti i karcinoma u poređenju sa osobama koje žive na kopnu, a koje nisu konzumirale sirovi kakao.
Upotreba i Doziranje
Preporučena dnevna doza kakaa je (2-3 supene kašike) i pruža obilje bakra, hroma, kalijuma, magnezijuma i mangana, čineći ga izvanrednim izvorom nutritivnih elemenata. Samo 10 grama ovog kakaa zadovoljava dnevne potrebe za gvožđem.
Kakao se može koristiti u raznim receptima, uključujući smutije, kolače, puding.
PROIZVOD NE SADRŽI GLUTEN
Nutritivna vrednost na 100g:
Energetska vrednost 1568kJ/379kcal
Masti 21g
Od čega zasićene 12g
Ugljeni hidrati 10g
Od čega šećeri 0g
Proteini 18g
So 0g
Pakovanje: 200g, distributer Top Food
Zemlja porekla:
Filipini
Cena se redovno ažurira