Organski kakao prah 500g Vegana

1.299 RSD

Organski sirovi kakao prah, poput onog koji su koristili vladari drevnih naroda? Naš organski kakao pružiće vam sve zdravstvene prednosti koje ste očekivali.

Organski kakao prah 500g Vegana

Organski sirovi kakao prah, poput onog koji su koristili vladari drevnih naroda? Naš organski kakao pružiće vam sve zdravstvene prednosti koje ste očekivali.

Sastav: Organski sirovi kakao prah sa Ekvadora

Kakao sa svojim korenima u Centralnoj i Južnoj Americi još iz doba Asteka, nije samo običan sastojak – nekada je služio kao sredstvo plaćanja zbog svoje neizmjerne vrednosti.

Sirovi kakao prah proizvodi se od nezagrejanih kakao zrna, očuvajući sve enzime i minerale ključne za sirovu hranu, s procesom proizvodnje koji održava temperaturu ispod 42°C. Izražajnog ukusa i mirisa, sirovi kakao pruža intenzivno čokoladno iskustvo s malom količinom.

Organski sirovi kakao je izuzetno bogat antioksidansima i magnezijumom, koji podstiču energiju, dok sumpor, poznat kao „mineral lepote i mladosti“, takođe obiluje. Samo jedna kašičica dnevno osigurava potrebnu dozu gvožđa.

Zbog svog sastava bogatog mineralima (posebno magnezijumom) pomaže i u borbi protiv stresa. Magnezijum je odgovoran za više od 300 procesa u organizmu – od varenja, do rada srca i mozga. Sadrži i katehine, polifenole za koje se veruje da štite od srčanih oboljenja, karcinoma, ali i niza drugih bolesti.

Sirovi kakao je izvrstan izvor gvožđa, hroma, mangana, cinka i vitamina C.

U 28 grama sirovog kakaa nalazi se čak 314 % dnevne preporučene količine gvožđa. Podstiče mozak na stvaranje endorfina i čuva kardiovaskularni sistem.

Poznat je kao biljka koja čuva organizam od slobodnih radikala, smanjuje stres i depresiju, štiti od bolesti srca i krvnih sudova kao i od mnogih vrsta kancera. U njemu se nalaze i hormoni sreće – serotonin i dopamine. Kakao i čokolada su korisni za aktivan mentalni ili fizički rad i mnogi ih nazivaju odličnim antidepresivima.

Ako jutro započnete šoljicom toplog kakaa, ovo piće će povećati energiju u vašem organizmu.  Smanjuje stres i depresiju. Ipak, ako ga popijete uveče, ukloniće sve simptome stresa i umora. Stimuliše i lučenje dopamina i serotonina koji podižu nivo raspoloženja, zbog čega ljudi skloni depresiji tamane ogromne količine čokolade.

Naučno je utvrdjeno da sirovi kakao ima pozitivne efekte na čitav spektar kardiovaskularnih problema.

Studije iznova i iznova pokazuju da redovna konzumacija kakaa može izbalansirati krvni pritisak i da smanji nivo holesterola u krvi.

Flavanoidi i procijanidini kojima obiluje ssirovo zrno kakaa dokazano sprečava oksidaciju LDL lipoproteina i drugih lipida, a oksidacija ovih molekula se danas smatra jednim od glavnih uzroka ateroskleroze .

Pokazani su i mnogi drugi pozitivni efekti kakaa na normalno funkcionisanje krvnih sudova i poboljšanje endotelne disfunkcije.

Lekovito dejstvo:
  • Štiti organizam od uticaja slobodnih radikala
  • Usporava proces starenja
  • Umanjuje simptome stresa i depresije
  • Odličan je za prevenciju raka
  • Izuzetno je bogat nivo gvožđa
  • Reguliše nivo šećera u krvi
  • Reguliše nivo krvnog pritiska
  • Smanjuje opasnost od moždanog i srčanog udara

Preporučena količina:

Preporučuje se unos do 20g kakaa dnevno, počevši sa 1 kafenom kašičicom (oko 5g).

Upotreba:

Dodati kafenu kašičicu slatkišima, šejkovima, desertima, raznim napicima.

Proizvod ne sadrži:

Veštačke boje, konzervanse, aditive, zaslađivače.

Organski kakao prah 500g Vegana

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top