Guščija mast 145g Biotim

999 RSD

Guščija mast je prirodno sredstvo protiv kašlja, bronhitisa i astme.

Guščija mast 145g

Guščija mast je jedan od najefikasnijih lekova protiv bolesti disajnih puteva odavno je poznat narodnoj medicini.Potpuno prirodno sredstvo protiv kašlja, bronhitisa i astme, koristile su i naše bake, a sve češću primenu pronalazi i u modernoj medicini, u obliku preparata.

Prepoznaćete je po karakterističnom mirisu i žutoj boji. Prava domaća guščija mast se lako razmazuje i topi na sobnoj temperaturi.

Kada se topi, postaje „ikrasta“ i ima jedinstven ukus. Dobija se topljenjem sala guske na tihoj vatri. Najnovija istraživanja pokazuju da je veoma bogata omega 3 masnim kiselinama što ovu mast čini veoma zdravom.

Mast se može koristiti na dva načina. Nanošenjem na kožu, kao obloga, ili u ishrani. Prilikom nanošenja na kožu, deo lekovitih materija se apsorbuje, a veliki udeo pri lečenju ima i toplota koja se pritom stvara. Ova mast razgrađuje nagomilani sekret i omogućava da vazduh prođe kroz bronhije bez smetnji.

Preporuka za korišćenje:

Naročito preporučuje deci, a posebno bebama. Njima se mast može mazati pomalo i u nozdrve, uz obloge na grudima.

Protiv hemoroida:

Ljudima koji imaju poremećaj u digestivnom traktu, preporučuje se da uveče popiju malo rastopljene guščije masti i time spreče gorušicu, konstipaciju i hemoroide.

Pelenski osip i ekcem:

Ako mast primenjuje za lečenje dekubitisa, pelenskog osipa i mokrog ekcema, onda se koristi na sledeći način. Pomešaju se 2 kašike masti i 1 kašičica borovog ulja i ta mešavina se nanosi na obloge ili se utrljava na upaljena područja uz pomoć pamučnog tufera.

Promrzline:

Može dosta pomoći i kod kože koja je oštećena promrzlinama. Čak je i Suvorov govorio da bi prelazak njegove vojske preko Alpa bio gotovo nemoguć bez guščije masti, jer samo vojnici koji su je koristili uspeli su da prežive i izdrže posledice zimske hladnoće.

Zbog toga, ako idete na planinarenje, obavezno ponesite teglicu ovog magičnog sredstva. Takođe, nežniji pol može dodati ovu mast u kreme i time mazati ruke i lice, kako bi zaštitio kožu od vetra i hladnoće.

Opekotine:

Kod opekotina može puno da pomogne i spreči pojavljivanje ožiljaka.

Mamurluk:

U poslednjim decenijama naučnici su sprovodili istraživanja i ustanovili da može imati pozitivan efekat na imuni sistem.

Ako se pravilno koristi, može imati sledeće efekte:

Tokom prolećne i jesenje melanholije i slabosti može podići raspoloženje i delovati kao antidepresant, aktivirati telesnu odbranu, pobediti hronični zamor, poboljšati san.

Za starije može značiti kod senilnosti, slabosti, gubitka pamćenja, ateroskleroze, srčanih napada i moždanih udara.

Specijalne karakteristike guščije masti ogledaju se u ubrzanom lečenju rana, opekotina i promrzlina, pa nije slučajno što je deo mnogih kozmetičkih proizvoda topikalna aplikacija pomaže u oslobađanju od akni.

Pored ovoga je dobra i za omekšavanje napukle kože i zaštitu kože od hladnoće, ali i pomaže joj da se regeneriše i štiti je od spoljnih uticaja.

Ograničenja upotrebi:

Obloge od guščije masti ne treba da koristite kada imate povišenu temperaturu. Naime, loj tada otvara pore i zagreva organizam, što će izazvati kontraefekat od onog koji želite da postignete.

Birajte tkaninu od prirodnih materijala za obloge i obavezno pokrijte grudi. Krpa može biti pamučna ili lanena, a ukoliko koristite bilo kakav vid hartije, naš savet je da ne koristite novine zbog olova koji se koristi u štamparijama.

Mast se čuva u frižideru, zatvorena. Pre upotrebe, treba je malo otopiti na sobnoj temperaturi.

Pakovanje 145g Biotim

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top