Guščija mast 145g Biotim

860.00RSD

Prirodno sredstvo protiv kašlja, bronhitisa i astme.

Guščija mast

Guščija mast je jedan od najefikasnijih lekova protiv bolesti disajnih puteva odavno je poznat narodnoj medicini.

Potpuno prirodno sredstvo protiv kašlja, bronhitisa i astme – guščiju mast, koristile su i naše bake, a sve češću primenu pronalazi i u modernoj medicini, u obliku preparata.

Guščija mast Biotim prepoznaćete po karakterističnom mirisu i žutoj boji. Prava domaća guščija mast se lako razmazuje i topi na sobnoj temperaturi.

Sastav :

100% guščija mast

Kada se topi, postaje „ikrasta“ i ima jedinstven ukus. Dobija se topljenjem sala guske na tihoj vatri. Najnovija istraživanja pokazuju da je veoma bogata omega 3 masnim kiselinama što ovu mast čini veoma zdravom.

Ova mast se može koristiti na dva načina. Nanošenjem na kožu, kao obloga, ili u ishrani. Prilikom nanošenja na kožu, deo lekovitih materija se apsorbuje, a veliki udeo pri lečenju ima i toplota koja se pritom stvara. Ova mast razgrađuje nagomilani sekret i omogućava da vazduh prođe kroz bronhije bez smetnji.

Preporuka za korišćenje guščije masti

Guščija mast se naročito preporučuje deci, a posebno bebama. Njima se mast može mazati pomalo i u nozdrve, uz obloge na grudima.

Guščija mast protiv hemoroida:

Ljudima koji imaju poremećaj u digestivnom traktu, preporučuje se da uveče popiju malo rastopljene guščije masti i time spreče gorušicu, konstipaciju i hemoroide.

Pelenski osip i ekcem:

Ako mast primenjuje za lečenje dekubitisa, pelenskog osipa i mokrog ekcema, onda se koristi na sledeći način. Pomešaju se 2 kašike masti i 1 kašičica borovog ulja i ta mešavina se nanosi na obloge ili se utrljava na upaljena područja uz pomoć pamučnog tufera.

Promrzline:

Guščija mast može dosta pomoći i kod kože koja je oštećena promrzlinama. Čak je i Suvorov govorio da bi prelazak njegove vojske preko Alpa bio gotovo nemoguć bez guščije masti, jer samo vojnici koji su je koristili uspeli su da prežive i izdrže posledice zimske hladnoće.

Zbog toga, ako idete na planinarenje, obavezno ponesite teglicu ovog magičnog sredstva. Takođe, nežniji pol može dodati guščiju mast u kreme i time mazati ruke i lice, kako bi zaštitio kožu od vetra i hladnoće.

Opekotine:

Kod opekotina može puno da pomogne i spreči pojavljivanje ožiljaka.

Guščija mast i mamurluk:

U poslednjim decenijama naučnici su sprovodili istraživanja i ustanovili da guščija mast može imati pozitivan efekat na imuni sistem.

Ako se pravilno koristi, može imati sledeće efekte:

Tokom prolećne i jesenje melanholije i slabosti, guščija mast može podići raspoloženje i delovati kao antidepresant, aktivirati telesnu odbranu, pobediti hronični zamor, poboljšati san.

Za starije može značiti kod senilnosti, slabosti, gubitka pamćenja, ateroskleroze, srčanih napada i moždanih udara.

Specijalne karakteristike guščije masti ogledaju se u ubrzanom lečenju rana, opekotina i promrzlina, pa nije slučajno što je guščija mast deo mnogih kozmetičkih proizvoda topikalna aplikacija pomaže u oslobađanju od akni.

Pored ovoga je dobra i za omekšavanje napukle kože i zaštitu kože od hladnoće, ali i pomaže joj da se regeneriše i štiti je od spoljnih uticaja.

Guščija mast može dosta poecepti u medicini :

moći kod zapaljenja pluća kod odraslih, ali i kod dece. U gušćem sloju mast naneti na predeo grudi i mirovati utopljen u ležećem položaju oko sat vremena. Ovu radnju ponovite bar dva puta u toku dana, a pred spavanje, ponovite treći put i ostavite mast da deluje tokom cele noći.

Guščija mast i med mogu pomoći dosta kod izbacivanja šlajma i sekreta, a rezultati su vidljivi već sutradan. Ovaj recept mogu primenjivati kako odrasli, tako i deca, a preporuka je unositi do 3 supene kašike dnevno.

Guščija mast i mleko

U šolju toplog mleka rastopite kašiku guščije masti za odrasle, odnosno kašičicu ako pripremate napitak za decu.

Za potpuni efekat, pijte napitak 2 – 3 puta dnevno sa razmakom 4 – 5 sati, sve dok simptomi traju.

Guščija mast i beli luk za ublažavanje simptoma astme:

Sitno iseckajte ili izgnječite čen belog luka, pa dodajte kašičicu meda i kašičicu guščije masti.

Sve lepo umutite i pijte 3 kašičice u toku dana.

Smeša se koristi sve dok je potrebno ublažavati simptome astme, odnosno dok se kašalj ne smiri.

Guščija mast i jaje za ublažavanje simptoma astme, bronhitisa i kašlja

Ovo je veoma star recept za ublažavanje simptoma astme, bronhitisa i kašlja.

Jednu kašiku smeđeg šećera otopite, pa nalijte šoljom mleka dok ne počne da vri.

U drugoj, dubljoj šolji umutite jaje, kašičicu smeđeg šećera i kašičicu guščije masti, pa prelijte vrelim mlekom.

Napitak se pije što topliji, a kako je slatkog ukusa i deca će ga rado konzumirati.

Ograničenja u upotrebi guščije masti

Obloge od guščije masti ne treba da koristite kada imate povišenu temperaturu. Naime, loj tada otvara pore i zagreva organizam, što će izazvati kontraefekat od onog koji želite da postignete.

Birajte tkaninu od prirodnih materijala za obloge i obavezno pokrijte grudi. Krpa može biti pamučna ili lanena, a ukoliko koristite bilo kakav vid hartije, naš savet je da ne koristite novine zbog olova koji se koristi u štamparijama.

Mast se čuva u frižideru, zatvorena. Pre upotrebe, treba je malo otopiti na sobnoj temperaturi.

Guščija mast 145g Biotim

Scroll to Top