Marcipan za kolače 200g Zentis

499 RSD

Marcipan masa se koristi za pravljenje kolača, torti, bombona, medenjaka i drugih slatkiša. Veoma se lako oblikuje i može se obojiti bojom za kolače, pa se koristi i za dekoraciju torti umesto fondana.

Marcipan za kolače 200g

Marcipan za kolače, torte, bombone, medenjake i drugie slatkiše. Veoma se lako oblikuje i može se obojiti bojom za kolače, pa se koristi i za dekoraciju torti umesto fondana.

Sastav:

Badem 54%, šećer, voda, invertni šećerni sirup, stabilizator (invertaza).

Ako volite minjon možete probati naš recept.😊

Recept:

Potrebni sastojci:

2 jaja

120 g šećera

1 Vanilin šećer

100 ml vode

3 kašike kakaa u prahu

75 g maslaca

120g oštrog brašna

300 g marcipana

80 g oljuštenih pistaća

300 g Lino Lade nugat

Priprema:

  1. Zakuvajte 100 ml vode, sklonite sa ringle pa umešajte kakao dobro mešajući da ne dobijete grudice. Mešajte dok ne dobijete gustu glatku pastu. Dodajte omekšali maslac i ponovno dobro mešajte do glatke smese.
  2. Jajima dodajte šećer, vanilin šećer i dobro mešajte mikserom dok se jaja ne umute dobro i sav šećer ne rastopi. Lagano sipajte pripremljenu smesu sa kakaom neprestano mešajući.
  3. Kad je smesa dobro povezana, dodajte brašno i pomešajte ja varjačom kuhačom. Kalup za pečenje ( 20×35 cm ) obložite papirom za pečenje, premažite uljem, pa u njega sipajte pripremljenu smesu.
  4. Lagano poravnajte i pecite 15 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 190°C.
  5. Pečenu koru pustite da se ohladi i presecite je na 2 jednaka dela.
  6. Od polovine namažite Lino Ladom nugat sa po jedne strane.
  7. 120 g marciipana dobro pomešajte sa sitno mlevenim pistaćima i rastanjite na veličinu kore .
  8. Pažljivo prebacite na jednu polovinu kore premazanu Lino Ladom, a preko nje stavite marcipan.
  9. Poklopite preostalom polovinom kore tako da namazana polovina ide na marciipan. Kolač poklopite nečim ravnim i težim i stavite u frižider na 2 do 3 sata.
  10. Izvadite iz frižidera i isecite na kocke dužine 20 cm i širine od 2,5-3 cm pa ih stavite na rešetku.
  11. Maslac na laganoj vatri dobro zagrejte neprestano mešajući dok ne postane providan pa ga prelijte preko izlomljene čokolade. Čokoladu stavite da se rastopi na pari i mešajte dok ne postane potpuno glatka.
  12. Otopljenom čokoladom dobro i pažljivo prelijte koru, pa ih ostavite na sobnoj temperaturi da se čokolada malo stegne.

Posluživanje:

Pažljivo nasecite na kocke i stavite u frižider da se čokolada stegne do kraja. Prijatno 😊

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top