Tamari Soja Sos Muso 220ml
Tamari sos je autentičan japanski soja sos napravljen po tradicionalnoj recepturi, bez dodatka šećera i konzervansa. Tamari je poznat po svojoj dubokoj aromi i bogatom ukusu, rezultat prirodne fermentacije soje prilikom proizvodnje miso paste, bez ikakvih hemijskih dodataka. Proizveden je tradicionalnim metodama, što znači da ne sadrži gluten, šećer ili veštačke aditive.
Bogat je proteinima, mineralima i B vitaminima. Tamari sadrži enzime, proteine, gvožđe, kalcijum i natrijum. Enzimi koji deluju u procesu fermentacije omogućavaju sistemu za varenje da lakše razloži skrob, proteine, mlečne šećere i da što bolje apsorbuje hranu. Popravlja krvnu sliku i utiče na opšte poboljšanje stanja organizma.
Za razliku od Shoyu-a, ne sadrži gluten pa ga mogu koristiti i osobe koje pate od bolesti celijakija – alergije na gluten i pšenično brašno.
Upotreba
Tamari se dodaje prilikom kuvanja, dajući jelima bogat i slan ukus koji posebno prija deci. Zbog dugotrajnog i skupog procesa proizvodnje, tamari je veoma koncentrisan i dragocen, pa je za kuvanje dovoljna mala količina. Za razliku od šoju sosa, čiji ukus delimično potiče od alkohola oslobođenih fermentacijom žita, tamari dobija svoj ukus od obilja aminokiselina iz proteina soje. Pošto aminokiseline ne isparavaju kao alkoholi, tamari sos je idealan za dugotrajna kuvanja.
Sastav
- Sojino zrno
- Voda
- Morska so
- Kodži seme
Pakovanje 187ml Hemakheya
Cena se redovno ažurira