Terijaki sos i marinada bez glutena 250ml Kikkoman
Terijaki sos i marinada, već spremna za upotrebu, savršena za grilovano, kuvano, pečeno, bareno ili prženo meso ili morske plodove. Nežna slatkoća savršeno upotpunjuje ukuse mesa, živine, morskih plodova i povrća.
Upotrebite terijaki kao instant marinadu (oko 15 minuta mariniranja) za belo meso ili ribu ili kao osnovni sastojak vaših marinada za svinjetinu, junetinu ili divljač. Savršeno se uklapa u sve vaše premaze, namaze, soseve, umake i prelive.
ISTINA O TERIJAKIJU
U početku, terijaki uopšte nije postojao kao proizvod, već kao tehnika u pripremi hrane u Japanu, kojom je pečena ili grilovana hrana (yaki) glazirana sosom od soje, mirinom, šećerom ili medom (teri). Kikkoman je predstavio ovu tehniku pripreme hrane pre više od 40 godina u Sjedinjenim Američkim Državama. Od tada, terijaki se potpuno integrisao u njihovoj ishrani i brojnim jelima u restoranima. Danas je Terijaki veoma popularan širom sveta, a posebnu pažnju uživa u Evropi. Mnogi japanski kuvari i domaćice do dana današnjeg sami pripremaju svoj terijaki, pa se zato Kikkoman potrudio da ponudi dva veoma prigodna rešenja, spremna za upotrebu, vrhunskog.
Bez glutena
Sastav :
Sos od soje (voda, soja, pšenica, kuhinjska so), Vino (sadrži sumpor dioksid), Šećer, Voda, alkoholno sirće, kuhinjska so, ekstrakti začina, beli luk u prahu.
Alergeni :
Sadrži: Soja
Uslovi čuvanja :
Čuvati na suvom i tamnom mestu na sobnoj temperaturi
Priprema / Uputstvo za upotrebu:
Sos za sve vrste jela. Upotreba prema ukusu. Najbolji za mariniranje mesa, povrća, u periodu od 1 sata do 2 dana. Nakon otvaranja, čuvati u frižideru.
Pakovanje 250ml Kikkoman
Cena se redovno ažurira