Svetla Miso pasta 1kg Hanamaruki
Svetla miso pasta, poznata i kao shiro miso, je vrsta japanske paste od fermentisane soje. Ona se razlikuje od drugih vrsta kao što su crna (kuro) miso i crvena (aka) miso, po svom blagom i slatkastom ukusu. Ova vrsta miso paste obično se pravi od kombinacije soje, pirinča ili ječma, i ima kraće vreme fermentacije u poređenju sa drugim vrstama. Predstavlja kulinarsko blago iz japanske tradicije, sa svojom raskošnom aromom i slojevitim ukusom koji osvaja nepce svakog gurmana.
Miso pasta se koristi kao tajni sastojak u japanskim jelima, dodajući im dubinu ukusa i kompleksnost.
Njen slani, blago slatkasti profil ukusa čini je idealnom za pripremu raznovrsnih jela, uključujući supe, čorbe, umake, marinade i prelive. Bilo da je dodajete u tradicionalne japanske specijalitete ili eksperimentišete sa fusion kuhinjom.
Miso kao začin će osigurati da vaša jela zablistaju ukusom i teksturama.
Ono što je izdvaja je i njen bogat sadržaj probiotika, koji su poznati po svojoj korisnosti za digestivno zdravlje. Osim što dodaju kompleksnost ukusu, probiotici podržavaju ravnotežu crevne flore i poboljšavaju varenje. To je još jedan razlog da je uvrstite u svoju ishranu i uživate u njenim blagodetima za telo i dušu.
Predstavlja pravi izbor za sve koji cene autentične ukuse i kvalitetne sastojke u svojoj kuhinji.
Svetli miso se često preporučuje za korišćenje u jelima gde se želi dodati blaga, ali bogata složena aroma. Može dodati slojevitost ukusu bez da dominira drugim sastojcima jela. Takođe se često koristi u supama, dresinzima, marinadama, prelivima i sosovima.
Otkrijte magiju japanske kuhinje i uživajte u jedinstvenom gastronomskom iskustvu koje će vas osvojiti svojom kompleksnošću i dubinom ukusa.
Upotreba:
Jednu kašičicu miso paste dodati u svoj obrok i ne kuvati jer gubi svojstvo na visokim temperaturama.
Sastav:
voda, soja, pirinač, kuhinjska so.
Zemlja porekla Japan
Pakovanje 1kg
Cena se redovno ažurira