Čokolade
Čokolade su najpopularnija poslastica širom sveta.Kremasta i nežna čokolada, topi se na jeziku i čini da čeznete za još.
Koje vrste čokolada postoje i po čemu se razlikuju?
Tamna čokolada
Tamna čokolada ima naročito visok procenat kakaoa, tamnija je, pikantnija i ima nešto gorči ukus.
Neke tamne čokolade uopšte ne sadrže mleko, zahvaljujući čemu su pogodne i za vegane.
Tamna čokolada je takođe poznata i kao obična čokolada.Mlečna čokolada
Kao što samo ime kaže, mlečna čokolada sadrži veći procenat mleka ili mlečnih proizvoda. Njena boja je svetlija i pravi se od kakao putera, kakao mase, šećera i naravno mleka.
Bela čokolada
Kada je reč o proizvodnji bele čokolade, iz kakao mase se uklanja kakao prah, zahvaljujući čemu se dobija karakteristična svetla boja. Bela čokolada se pravi od kakao putera, šećera i mleka i ona je najslađa od tri vrste čokolada.