Nadev smeša za sarmu bez glutena 150g Biošpajz

355 RSD

Nadev smeša od leblebije za sarmu, bez glutena. Pažljivo odabrana mešavina sastojaka pruža idealnu osnovu za pripremu ukusnih sarmi.

Nadev smeša za sarmu bez glutena 150g Biošpajz

Nadev smeša od leblebije za sarmu, bez glutena. Pažljivo odabrana mešavina sastojaka pruža idealnu osnovu za pripremu ukusnih sarmi, bez upotrebe životinjskih proizvoda ili glutena. Ova smesa olakšava pripremu, a rezultat je bogat i pun ukus i nutritivno izbalansiran obrok.

  • Nadev za posnu sarmu
  • Pogodan za vegansku ishranu
  • Bez glutena

Sastav:

Leblebija (25%), sušeni crni luk, brašno od leblebije (13%), oljušteno seme suncokreta, oljušteno seme golice, sušeni bob, morska so, sušeni list peršuna, sušena šargarepa, sušena crvena paprika, sušeni paškanat, beli luk u prahu, bosiljak, biber, kurkuma, majčina dušica, đumbir sušeni.

Način pripreme:

150 g praha lepo pomešati sa 150 ml vrele vode, dodati 150-200 g pirinča (po svom ukusu) i sve sjediniti. Kašikom vaditi pripremljenu mešavinu i filovati listove kupusa. Uvijenu sarmu ređati na podmazan ili listovima kupusa obložen sud. Smesa je dovoljna za 10-11 sarmi srednje veličine. Poređane sarme preliti vodom do vrha. Po želji između sarmi staviti 2-3 lista lorbera. Poklopiti ili prekriti alu folijom i kuvati u zagrejanoj rerni 90 minuta na 200 C. Nakon kuvanja po želji preliti zagrejanim uljem (3 kašike) i alevom paprikom (1 kašika) i vratiti u rernu još 5 minuta. Prijatno!

Nutritivne vrednosti na 100g:

Energija 1475,3kJ / 354kcal

Masti 13.7g

od kojih zasićene masne kiseline 2.3g

Ugljeni hidrati 40.7g

od kojih šećeri 11.2g

Vlakna 9g

Proteini 18.7g

So 4.6g

Pakovanje 150g Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top