Sušena Dunja 100g

139 RSD

Sušena dunja idealna zamena za poslastice i kao dodatak šejkovima.

Nema na zalihama

Sušena Dunja 100g

Sušena dunja idealna zamena za poslastice i kao dodatak šejkovima.

Sušene dunje predstavljaju pravu vitaminsku bombu. Osim minimalne količine kalorija i masti, bogata je proteinima, ugljenim hidratima, dijetalnim vlaknima.

Takođe sadrži i puno taninskih materija i pektina. Od vitamina najviše ima vitamina C, ali i zavidnih količina karotena (provitamin A), vitamina B 1 i B 2, kao i niacina. Od minerala najviše je zastupljen bakar, kalijum, kalcijum, magnezijum, natrijum, gvožđe, sumpor, hlor.

Semenke dunje sadrže čak 15 odsto ulja i značajne količine važnog sastojka amigdalina, odnosno vitamina B 17, koji poseduje antikancerogeno dejstvo.

Semenke su bogate i mastima, taninom, pektinom, šećerima, jabučnom kiselinom, emulzinom i protidom.Dunje se smatraju izuzetno lekovitim voćem. Lekoviti su plodovi, listovi i seme. Od ploda posebno sok i sirup.

Zahvaljujući taninu i sluzi, dunja povoljno deluje na rad creva i sprečavanje infektivnih bolesti. Dunjin sok, ukuvan sa istom količinom šećera, leči kašalj, astmu i akutnu dijareu.

Pečena ili kuvana dunja preporučuje se kod upale želudačne i crevne sluzokože, ali i za lečenje anemije.Sušena dunja voće bogato hranjivim materijama daje energiju i podiže imunitet.

Prednost suve dunje je i u tome što njegova energija veoma brzo stiže u krvotok.

Zbog toga se naročito preporučuje sportistima posle treninga.

Može se reći da sušena dunja predstavlja pravu riznicu svega što čoveku treba i to u mnogo većim količinama nego kada je ono u svežem stanju, a organizmu obezbeđuje dodatnu energiju.

Pakovanje 100g rf

Zemlja porekla Srbija

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top