Trileće mix brašno za patišpanj 900g
Ako do sada niste probali mix brašno za Trileće, ne oklevajte, lako se sprema, a užitak je neopisiv.😊
„Tri leće“, odnosno ‘Tri mleka’ je kolač za čije se poreklo smatra Latino Amerika… Veoma podseća na naš tradicionalni koh od griza, samo što je sadržaj mleka mnogo bogatiji mlečnim mastima, a time kolač dobija na sočnosti, kremastoj strukturi, ali i na kalorijama…
Iako je prevashodno mlečni kolač, vole ga i mnogi kojima mleko nije omiljena namirnica…
Preporučujemo ga za tople letnje dane, u kojima je savršeno osveženje… Nežni sunđerast kolač ,natopljen hladnim mlekom i preliven karamelom, sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim…
Priprema :
Umutite 9 jaja ,dodajte smešu i 160ml hladne vode obložite pleh pek papirom i sipajte umućenu smesu. Pleh treba da bude veći od đuveč pleha da patišpanj ne bi bio predebeo.
Zagrejte rernu na 200 C podignite rešetku na sredinu i ubacite pleh. Pecite 5 minuta 200 C i još 15 na 180 C i gotovo .
Preporuka za preliv :
1l mleka ,1,5 l slatke pavlake i 400ml kondezovanog mleka . Zalite kolač i ostavite da upije preliv zatim premažite karamel prelivom u tankom sloju koji takođe imate kod nas,i gotovo.
Dobićete nezaboravno kremast kolač koji niste do sada probali.
Trileće mix brašno za patišpanj 900g
Cena se redovno ažurira