Govedji želatin 100g

320 RSD

Kategorija: Oznaka:

Govedji želatin 100g

Govedji želatin, važan sastojak ishrane koji se preporučuje za održavanje zdravlja kostiju , mišića, zglobova, tetiva i ligamenata, poznat je po svojim mnogobrojnim koristima za telo. Ovaj prirodni protein  ima vitalnu ulogu u podržavanju nivoa kolagena u organizmu i očuvanju elastičnosti krvnih sudova, negovanju kože te jačanju noktiju i kose.

Posebno se ističe njegova efikasnost kod problema s oštećenjem zglobova kao što su bolovi u kolenima, kukovima, ramenima i kičmi, kao i kod stanja koja pogađaju hrskavicu.

To je zato što u govedjem želatinu postoje dve ključne aminokiseline, prolin i hidrosiprolin, koje imaju blagotvoran uticaj na obnovu vezivnog tkiva i podržavaju stanje vezivnih vlakana i malih krvnih sudova. Takođe, može doprineti povećanju rasta i obima vezivnog tkiva kod povreda mišića, tetiva i ligamenata.

Osim toga, govedji želatin sadrži dijetetski kolagen, prolin, glicin i proteine, zbog čega se smatra korisnim za zdravlje kože, jačanje noktiju i poboljšanje kvaliteta kose.

Koristeći se kao dodatak ishrani, može pomoći u oporavku bolnih zglobova, zatezanju opuštene kože, poboljšanju probavnog i imunološkog sistema, a takođe se veruje da smanjuje pojavu celulita.

Glicin, koji čini trećinu svih aminokiselina u želatinu, posebno se ističe zbog svojih antiupalnih svojstava. Pomaže u zarastanju rana, regeneraciji kože i poboljšava kvalitet sna. Osnovni sastojak govedjeg želatina je kolagen, bezbojan i bezukusan protein koji je rastvorljiv u vodi.

Važno je napomenuti da organizam tokom godina postepeno gubi sposobnost sinteze kolagena, što može dovesti do raznih degenerativnih promena u telu. Nedostatak kolagena može uzrokovati poremećaje u funkciji koštano-mišićnog sistema, artritis, ukočenost, povrede mišića, kao i promene u izgledu kože i kose.

Uzimanje goveđeg želatina jednom dnevno, uz rastvaranje jedne supene kašike praška u čaši vode ili druge tečnosti, može doprineti očuvanju zdravlja i vitalnosti.

Pre upotrebe, važno je konsultovati se s lekarom, posebno za osobe koje su preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda, trudnice, dojilje i deca mlađa od 18 godina.

Govedji želatin 100g rinfuz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top