Testenina od heljde posna 300g
Integralna testenina od heljde je nutritivno vrlo bogata a pri tome se vrlo lako i brzo sprema. Posna je pa je idealna namirnica u danima posta . Proizvedena od heljdinog brašna sa dodatkom pšenične krupice.
Ova testenina je posna, bez aditiva, soli i jaja.
Heljda je bogata vlaknima, ne sadrži zasićene masti i holesterol, a u odnosu na većinu namirnica koje se na sličan način koriste u ishrani, ima i manje kalorija. Zbog svega ovoga, heljda utiče na smanjenje apetita i poboljšava opšte stanje digestivnog sistema. Takođe, pozitivno utiče i na regulisanje nivoa šećera u krvi, što olakšava mršavljenje, ali i sprečava nastanak dijabetesa.
Kod obolelih od dijabetesa, heljda može pomoći u održavanju nivoa šećera u krvi u granicama referentnih vrednosti.
Dijeta sa heljdom je popularna kod onih koji se bore sa viškom kilograma, a ova namirnica bi svakako trebalo da bude sastvni deo ishrane svih koji vode računa o ishrani i fizičkom izgledu. Zahvaljujući svim navedenim svojstvim heljde, a pre svega antioksidantima kojima obiluje, veoma povoljno utiče na imuni sistem. Uništavanje slobodnih radikala, kao i aktiviranje drugih antioksidanasa u telu utiču na jačanje imuniteta i generalno bolje stanje organizma.
Istraživanja su pokazala da heljda:
- popravlja raspoloženje
- jača kosu
- poboljšava stanje kostiju, zuba i noktiju
- štiti kožu
- sprečava nastanak anemije
- kontroliše tj. sprečava napade astme
Način pripreme:
U 1 litar kipuće slane vode sa malo ulja sipati testeninu i pustiti da vri 3 minuta, skinuti sa vatre i poklopiti. Posle nekoliko minuta procediti i sluđiti toplo sa dodacima i prelivom po želji.
Sastav:
integranno heljdino brašno, pšenično brašno, pšenična krupica, voda.
Nutritivna vrednost na 100g:
Energetska vrednost 1548 kj/365 kcal
Proteini 12g
Ugljeni hidrati 72g
Masti 2g
Vlakna 7g
Soli 0g
Šećer 3g
Alergen : Gluten
Pakovanje 300g Lazarina
Cena se redovno ažurira