Sojin sir
Sojin sir ili Tofu sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. U jednoj porciji sojinih sireva naćićete samo 6 g masti i 0 g holesterola. Tofu je prirodno veoma blag. Njegova upotreba je svestrana jer se uklapa uz sve ukuse, a na vama da to prepoznate.
Budete kreativni i iskoristite sve blagodeti tofua jednog od zdravijih i korisniji namirinica u svačijoj ishrani.
Manje masti i holesterola
U odnosu na ostale izvore proteina, tofu je u ishrani nezamenljiv. Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofua naćičete samo 6 g masti i 0 g holesterola. Tofu ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol.
Proteini
Najbogatiji izvori proteina su namirnice životinjskog porekla i mlečni proizvodi. To su crveno meso, živinsko meso, jaja, morski plodovi, mleko, sir, jogurt… Tofu je bogat lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina.
Preporučuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.
Amino kiseline
Tofu sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao. Tofu sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim tofu jedini kompletan biljni izvor proteina.
Zdravlje
Dodavanjem umerenih količina tofua u ishrani, učinićete veliku stvar. Tofu smanjuje rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.
Napomena:
Web sajt www.cecinbiospajz.rs sadrži oznake i tekstove koji se odnose na oznake a koji, u skladu sa zakonskim propisima, ne predstavljaju artikle koji su predmet prodaje, već su isključivo tagovi za pretraživanje pojmova.
U okviru asortimana koji se nudi jasno su naznačeni proizvodi koji su predmet online prodaje, čiji nazivi su u skladu sa Zakonom.
Cena se redovno ažurira