Kancer

Kancer. Da li mislite je bitna prevencija ? Svetski fond za istraživanje raka procenjuje da je oko 34 posto slučajeva raka povezano sa životnim faktorima, uključujući i ishranu. Dobre vesti su da brojna istraživanja pokazuju pozitivne učinke hrane na rak.

Pogledajte namirinice koje štite od raka.

Voće bogato tzv. antocijanima jesu borovnice, grožđe, godži, crna zova, šljive, aronija, brusnica. Ispitivanja pokazuju, da ako se redovno i dugotrajno unose u organizam. Ova jedinjenja mogu do te mere da utiču i potpuno izmene biohemijsko i fiziološko stanje organizma.

Time čak sprečavaju neke od najčešćih bolesti današnjice. Antocijanini su pigmenti koji se nalaze u bobičastom voću, rastvaraju se u vodi i na svetlosti imaju boju od tamno crvene do tamno plave . Pored uloge da pokazuju antioksidacijska dejstva i zaštitu od UV zraka, antocijanini imaju i jak zaštitni efekat i na krvne sudove.

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top